top.jpg

pic3

pic2

muncitorinconstructii-investeste in oameni

muncitorinconstructii-pic1

pic1

Următor
Previous

Website cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Newsletter Octombrie 2014

Email Imprimare PDF

In perioada 06.10–10.10.2014 Solaris FZU a organizat in Chemnitz/Germania seminarul Educatia interculturala a tinerilor, Invata si traieste intercultural, in contextul pregatirii gimnaziale in domeniul stiintei, avand ca tematica orientare profesionala a tinerilor romani si germani.

La seminar au participat tineri romani si germani, dezbatandu-se teme specifice orientarii profesionale a tinerilor , orientare care trebui sa inceapa inca de pe bancile scolii. A fost derulat un program teoretic si practic consiliere si formare profesionala.
Programul a inceput cu o zi de pregatire scoala teoretica si practica, in cadrul Gimnaziului Einsiedel/Germania, prin prisma cunoasterii structurii scolare, a cursurilor, a modalitatii de implicare a tinerilor in viata socio-profesionala. Au urmat workshop-uri practice in cadrul „Atelierele pentru tineri si mediu”- Solaris, unde tinerii au avut parte de activitati practice ( constructie celula fotovoltaica, activitati experimentale de sudura, construire de colector solar).

A fost organizata si o vizita in cadrul Universitatii Tehnice din Chemnitz, unde tinerii romani si germani au intrat in laboratoarele experimentale, aplicand teoria invata in practica.
A fost avut in vedere in cadrul seminarului si modalitatea de invatare practica prin joc, in cadrul Muzeului interactiv al jocurilor Solaris-din Chemnitz, analizandu-se posibilitatea implicarii „jocurilor” in activitatea de invatare profesionala. De asemenea, in cadrul unui workshop de evaluare a celor realizate impreuna, au avut loc discutii deschise evaluatuare ale actiunii si viitoare proiecte.

Acest seminar s-a incheiat cu o activitate de prezentare a traditiilor, culturii si vietii sociale romanesti prin prisma tinerilor „Seara romaneasca”.

Obiectivul general al acestui seminar a fost introducerea teoretica si practica a tinerilor in domeniul profesional si prin prisma educatiei practice interculturale.
De asemenea, acest seminar si-a propus sa constituie faza pregatitoare a unei viitoare colaborari internationale cu tema Laboratoare/ Locuri de invatat, tehno-stiintifice profesionale extrascolare.

Parteneri

sigla-FRG fis Sigla Asociatia LCG Learning anofmis anofm solaris